نکته هایی برای خرید تلویزیون هوشمند
نکته هایی برای خرید تلویزیون هوشمند
با پیشرفت تکنولوژی، محصولات صوتی و تصویری هم به روز شده اند ازجمله تلویزیون های هوشمند، ال ای دی، اولد، ٤K یا HDR. دنیای تلویزیون ها هر روز درحال تغییر و به روزرسانی است، اما در عین حال اگر قصد خرید داشته باشید، دچار سردرگمی می شوید؛ چرا که تعداد بسیار زیادی از انواع تلویزیون های HD یا ٤K Ultra HD در مغازه ها از صفحه های نمایش بزرگ گرفته تا تلویزیون هایی بسیار پیشرفته وجود دارند که می توانند به قیمت یک خودرو باشند. آن چه در ادامه می خوانید نکاتی است که هنگام خرید تلویزیون باید به آن توجه داشته باشید.
تلویزیونی با میزان نرخ نوسازی (Refresh) کمتر از ١٢٠ هرتز خریداری نکنید
اندازه تصویر: پیدا کردن مناسب ترین گزینه
تلویزیونی با میزان نرخ نوسازی (Refresh) کمتر از ١٢٠ هرتز خریداری نکنید. تلویزیون های اولد بهتر از نمونه های ال ای دی یا ال سی دی هستند، اما به طور قابل توجهی گران ترند.
برای مدل های پیشرفته، به دنبال تلویزیون هایی باشید که قابل انطباق با HDR هستند و رنگ هایی واقعی تر و کنتراست بهتر به شما ارایه می کنند. ویژگی های نسبت کنتراست را نادیده بگیرید. تولیدکنندگان مختلف در مورد اعداد مختلف در این زمینه گاهی اوقات اغراق می کنند. سعی کنید که به چشمان خود اعتماد کنید.
به دنبال تلویزیونی باشید که حداقل چهار خروجی HDMI داشته باشد. خریداران ٤K باید در مورد قابلیت انطباق با HDCP نیز سوال کنند. تلویزیونهای خمیده به نوعی تنها زیبا هستند و مد روز. مزیت کیفیت تصویری بهتری نسبت به بقیه ندارند.
بسیاری از تلویزیون ها از نوع هوشمند هستند و امروزه خیلی از مدل ها به اپلیکیشن های آنلاین متصل می شوند. تصور نکنید که تنها برند مورد علاقه شما دارای این قابلیت است. سعی کنید که باندهای مخصوص برای صدا بخرید. از آن جا که صفحه های تلویزیون هر روزه باریک تر می شود، کیفیت صدا بسیار افت داشته است.
رزولوشن تصویر: ٤K یا HD؟
رزولوشن به میزان دقت تصویر تلویزیون گفته می شود که معمولا خطوط افقی از پیکسل ها است. رزولوشن در این مرحله چندان مورد نظر نیست، اما یک تلویزیون HD باید حداقل ٧٢٠p را پشتیبانی کند که یعنی تلویزیون ٧٢٠ خط را به صورت همزمان (یا در یک لحظه) نشان می دهد. تلویزیون های HDTV دیگر از فرمت ١٠٨٠pHD پشتیبانی می کنند که همچنین تحت عنوان full HD شناخته می شود و ١٠٨٠ خط رزولوشن دارد. اما در این مرحله، از تلویزیون های ١٠٨٠p نیز صرف نظر می کنیم
سعی کنید که باندهای مخصوص برای صدا بخرید
اگر می خواهید رنگ های بیشتری داشته باشید، HDR تهیه کنید
HDR قابلیت جدیدی در تلویزیونهای ٤K Ultra HD است که مخفف محدوده پویایی بالا یا High Dynamic Range است. این نوع تلویزیون ها، رنگ ها، کنتراست و شفافیت بیشتری را ارایه می کنند. HDR گزینه به روز شده از ٤K یا Ultra HD است. برای این قابلیت جدید، تولیدکنندگان مختلف نامهای جدیدی را برای مدلهای خود ابداع کردهاند تا تفاوت آنها با تلویزیونهای ٤K Ultra HD مشخص شود. البته این به آن معنا نیست که یک تلویزیون را تنها به خاطر پشتیبانی از قابلیت HDR خریداری کنید و دیگر موارد را هم در نظر بگیرید. همچنین اگر قصدخرید تلویزیون HDR دارید در نظر داشته باشید بهترین گزینه پیش روی شما، نوعی از HDR است که قابلیت انطباق با تصاویر دالبی را داشته باشد، چرا که این نوع قالب به نظر می رسد که در حال مرسوم شدن است.
نرخ نوسازی: سریع تر بهتر است
نرخ نوسازی، که به صورت هرتز (Hz) بیان میشود، نشان میدهد که چند بار در هر ثانیه یک تصویر بر روی صفحه نمایش بازتولید میشود. نرخ نوسازی استاندارد ٦٠ بار در هر ثانیه یا ٦٠ هرتز است. با این حال، در صحنههایی که دارای اشیای متحرک سریع هستند، نرخ نوسازی، ٦٠ هرتز میتواند باعث ایجاد تاری و تلاطم شود، بهخصوص در تلویزیونهای ال سی دی HD . بنابراین برای ایجاد یک تصویر ثابت تر، تولیدکنندگان نرخ نوسازی را تا ١٢٠ هرتز (و در برخی موارد تا ٢٤٠ هرتز) افزایش می دهند. درنهایت به یاد داشته باشید تلویزیونی با نرخ نوسازی کمتر از ١٢٠ هرتز خریداری نکنید.
HDMI و اتصالات: انتخاب گزینه های بیشتر
ممکن است شبیه چاره اندیشی به نظر برسد، اما به تعداد ورودی های HDMI یک دستگاه توجه کنید. تولیدکنندگان در راستای کاهش هزینه ها ممکن است ورودی های HDMI کمتری را در پشت دستگاه جاسازی کنند. این پورت ها می توانند سریعا استفاده شوند: با اضافه کردن یک باند صوتی، یک Roku یا Chromecast و یک کنسول بازی، تا همین حالا شما سه پورت را استفاده کرده اید.
به تعداد ورودی های HDMI یک دستگاه توجه کنید