09170500753
کاشت و پرورش پیاز زعفران (طلای سرخ ایران) یکی از سودآورترین روشهای کشاورزی با آب کم و بازدهی بالا است. زعفران گیاهی مقاوم به خشکی، سازگار با اقلیمهای خشک و نیمهخشک است و ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان محسوب میشود.
نام علمی: Crocus sativus
نوع گیاه: چندساله، پیازی، بدون دانه
مقدار برداشت: میانگین ۴ تا ۱۰ کیلوگرم زعفران خشک در هر هکتار
عمر پیاز: ۵ تا ۸ سال در زمین (قابل جابجایی و تکثیر)
نیاز آبی کم (۲ تا ۴ بار آبیاری در سال)
مقاوم به کمآبی و سرما
مناسب برای زمین، باغچه، پشتبام و حتی گلدان
بازدهی اقتصادی بالا در سال سوم
بازار فروش داخلی و صادراتی پرتقاضا
در مناطق دارای زمستان سرد و تابستان گرم و خشک بهترین عملکرد را دارد.
تیر تا مهرماه (بهتر است مرداد تا نیمه شهریور)
پیاز باید در خواب تابستانی باشد (نباید جوانه زده باشد)
خاک مناسب: لومی، شنی یا رسی سبک با زهکشی بالا
عمق شخم: ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر
ترکیب خاک با کود دامی پوسیده (حدود ۲۰ تن در هکتار یا ۳ تا ۵ کیلو در هر مترمربع)
در گلدان یا جعبه: ترکیب خاک باغچه + شن + کمی کود دامی پوسیده
فاصله بین پیازها: ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر
پشتروی پیاز به سمت بالا باشد
پیاز را با خاک بپوشانید، فشار ندهید
در تابستان و زمان خواب، آبیاری نکنید!
گلدهی: اواخر مهر تا آذر (بسته به منطقه)
برداشت گلها: هر روز صبح زود (قبل از باز شدن کامل گل)
جدا کردن کلاله قرمز رنگ و خشک کردن آن در سایه یا با دستگاه خشککن با دمای پایین
تا ۵ سال میتوان پیاز را از زمین خارج نکرد
بعد از سال پنجم یا ششم، پیازها زیاد میشوند و باید در تابستان از خاک خارج و تفکیک شوند
بهترین زمان جابجایی و تکثیر پیازها: خرداد تا تیر
کنه پیاز زعفران
بیماریهای قارچی (فوزاریوم)
پوسیدگی پیاز در صورت خاک سنگین یا آبماندگی
استفاده از پیاز سالم، ضدعفونی پیاز با قارچکش قبل از کاشت، و زهکشی خوب خاک توصیه میشود.
هرچه پیاز درشتتر باشد، گلدهی و عملکرد بالاتر است.
بعد از کاشت، خاکورزی سنگین یا شخم نزنید تا پیاز آسیب نبیند.
برداشت سریع گلها باعث حفظ کیفیت زعفران میشود.
در مناطق سرد، نیازی به آبیاری زمستان نیست (اگر بارندگی کافی باشد)