09170500753
# معرفی اماکن گردشگری شیراز
ورودی شهر شیراز از سمت شمال یکی از زیباترین ورودیه های شهرهای ایران به شمار می آید که در این ورودی که از تنگه الله اکبر می گذرد دروازه قرآن قرار دارد که بین دو کوه چهل مقام و بابا کوهی قرار گرفته و همیشه محلی برای تفریح و تفرج گردشگران بوده است. دروازه قرآن در زمان دیلمیان و به دستور عضدالدوله دیلمی بر روی مسیر اصلی ساخته شد و یک قرآن در بالای آن گذاشتند تا مسافرین اهل شیراز هنگام شروع سفر از زیر قرآن عبور کنند و قرآن نگهدار آنها باشد. با توجه به عدم وجود خودرو در آن زمان، این دروازه قرآن اولیه بسیار کوچک و در فاصله دو کوه ساخته شد.
با گذشت زمان این بنا دچار تخریب شد تا اینکه در زمان کریم خان زند دروازه قرآن باز سازی شد و اتاقکی در بالای آن ساخته شد و دو جلد قرآن نفیس که به قرآن هفت من مشهور بودن در این اتاقک قراد داده شد. امروزه این قرآن های هفت من در موزه پارس نگهداری می شود.
این بنا بعد از کریم خان زند هم به دلیل وقوع چند زلزله آسیب جدی دید که در زمان قاجار ترمیم شد و دو اتاقک هم در دو طرف آن برای پاسبانی سربازان از مسیر تردد، اضافه شد.
در زمان رضا شاه پهلوی، به دلیل گسترش راه سازی و عریض شدن مسیرهای تردد، دروازه قرآن در سال 1315 و به دستور بلدیه یا شهرداری شیراز بطور کامل تخریب شد و در سال 1327 و با همت یکی از بازرگانان شهره شیراز به نام حاج حسین ایگار، معروف به اعتمادالتجار، دروازه قرآن کنونی بر روی مسیر اصلی کمی پایین تر از بنای قدیمی ساخته شد و کماکان پابرجا مانده است.
امروزه در اطراف دروازه قرآن اماکن گردشگری جذابی قرار گرفته که باعث شده در همه روزهای سال، این مکان مملو از گردشگران باشد. وجود آرامگاه خواجوی کرمانی، باغ جهان نما، شهر بازی و پارک های حاشیه ای کوه ها در اطراف و نزدیکی دروازه قرآن، منطقه ای جذاب و جالب برای گردشگران مهیا کرده است و می توان گفت بهترین ورودی را در بین تمامی شهرهای ایران، شیراز (شهر راز) دارد.