راهنمای خرید شومینه


شومینه ها همیشه در ایده یک خانه دنج و راحت به شدت نمایان بوده اند. شومینه تقریباً برای همه جذاب است. اما اگر خانه شما از زیبایی مدرن برخوردار است ، ممکن است احساس کنید که یک شومینه سنتی برای دکوراسیون شما مناسب نیست. یا ، شاید احساس می کنید که شیوه زندگی فعال شما را از داشتن وقت کافی برای به درستی لذت بردن از یکی از این اضافات آرامش بخش باز می دارد؟ خوشبختانه ، شومینه ها را می توان در هر سبک طراحی گنجانید. این روزها تنها با داشتن یک شومینه ورود به سیستم سنتی از بین رفته است. اکنون ، همه می توانند راحتی ، گرما و زیبایی یک آتش را تجربه کنند.
شومینه معمولا دارای یک منقل و یک کوره است. منقل شومینه با توجه به نوع سوخت شومینه (گازی یا هیزمی) متفاوت است. همچنین گاهی در ورودی کوره وسیله‌ای به نام دمپر قرار می‌گیرد که باعث می شود گرمای اضافی از شومینه خارج نشود.

انواع شومینه بر اساس نوع سوخت
1. شومینه هیزمی: شومینه‌های هیزمی ‌یا چوبی قدیمی‌ترین مدل شومینه هستند و سوخت اصلی آن‌ها چوب و هیزم است. در این نوع شومینه امکان تنظیم شعله وجود ندارد و آتش را تنها با کم یا اضافه کردن هیزم می‌توان تا حدی کنترل کرد. شومینه‌های هیزمی‌ علی‎رغم حس نوستالژیک و آرامش بخشی که با صدای سوختن چوب در محیط ایجاد می‌کنند، نگهداری و پاکسازی سختی دارند زیرا هنگام سوختن چوب، مقدار زیادی دوده و ذرات حاصل از احتراق در اطراف آن‌ها پخش می‌شود.
2. شومینه گازی: شومینه‌های گازی همانطور که از اسم‌شان مشخص است، از سوخت گاز برای ایجاد گرما استفاده می‌کنند، در نتیجه دوده و کثیفی تولید نمی‌کنند.
3. شومینه الکل سوز: شومینه‌های الکل سوز با سوزاندن الکل اتانول ایجاد گرما و حرارت می‌کنند. البته میزان گرمای تولید شده در این شومینه کمتر از شومینه گازی و هیزمی ‌است. اما این شومینه‌ها به دلیل این که نیاز به هواکش ندارند، نصب راحت‌تری دارند و همچنین بوی نامطبوع و دوده نیز تولید نمی‌کنند.
4. شومینه برقی: حرارت شومینه‌های برقی توسط برق تامین می‌شود و امکان تنظیم آن توسط پیچ کنترل و یا ریموت کنترل هم وجود دارد. همچنین شعله این شومینه‌ها مانند یک شعله واقعی آتش به نظر می‌رسد و همان حس آرامش بخش شومینه هیزمی ‌را القا می‌کند.
5. شومینه ژل سوز: شومینه‌های ژل سوز از سوخت ژل برای ایجاد حرارت استفاده می‌کنند، در نتیجه گرمای زیادی ندارند، اما نصب آن‌ها بسیار راحت است و همچنین نیازی به دودکش یا سیم برق ندارند.

انواع شومینه بر اساس ظاهر
1. شومینه سنتی
2. شومینه ایستاده
3. شومینه دیواری
4. شومینه توکار
5. شومینه رومیزی
6. شومینه معلق
7. شومینه شیشه ای

خرید شومینه

انتخاب شومینه با توجه به سبک خانه
هنگام خرید شومینه حتما به سبک کلی معماری و دکوراسیون منزل خود توجه کنید و شومینه را طوری انتخاب کنید که با سبک شما هماهنگی داشته باشد. برای مثال در صورتیکه سبک خانه شما کلاسیک است، شاید تهیه و تعبیه یک شومینه سنتی و هیزمی‌ بهترین گزینه باشد. اما در یک خانه با دکوراسیونی بسیار مدرن و مینیمال شاید تهیه یک شومینه برقی و یا شیشه‌ای گزینه مناسبی باشد.

انتخاب شومینه با توجه به نیاز اصلی
قبل از انتخاب شومینه، حتما دلیل اصلی و مهمی که تصمیم به خرید شومینه گرفته‌اید را شفاف کنید. برای مثال اگر نیاز شما واقعا گرم کردن یک فضا است، شومینه سنتی هیزمی‌ و یا گازی بیشترین میزان گرما را تولید می‌کنند. اما اگر هدفتان تنها زیبایی بخشیدن به محیط است و نه گرما، شاید خرید یک شومینه برقی بهتر باشد، زیرا هم شعله آن واقعی به نظر می‌رسد هم نیاز به تمیزکاری و مراقبت شومینه هیزمی ‌را ندارد.

انتخاب شومینه با توجه به ایمنی
اگر کودکان در منزل شما و یا در فضایی که شومینه قرار است نصب شود، رفت و امد می‌کنند، بهتر است از شومینه‌های سنتی و باز استفاده نشود. شاید در این صورت شومینه دیواری یا معلق به علت دور از دسترس بودن انتخاب مناسبی باشند.

بهترین نوع شومینه کدام است؟
با بررسی کلی ویژگی‌های انواع شومینه به نظر می‌رسد بهترین نوع شومینه برای منازل، شومینه برقی باشد. زیرا این مدل شومینه علاوه بر ایجاد گرمای کافی، ظاهری زیبا و نشان دادن شعله ای شبیه شعله واقعی، دوده و آلاینده نیز تولید نمی‌کند و با وجود اضافه شدن هزینه برق منزل، در کل به علت عدم نیاز به چوب، پاکسازی دودکش و بازرسی خط گاز، اقتصادی ترین نوع شومینه است.

 





  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.